Transitie-vergoeding.org

Transitievergoeding & Ontslagvergoeding

 
 

Transitievergoeding bij ontslag wegens bedrijfseconomische redenen

Als het minder goed gaat met uw bedrijf, is het soms nodig een reorganisatie door te voren en één of meer werknemers te ontslaan. U kunt dan bij UWV een ontslagvergunning aanvragen, en daarna kunt u de arbeidsovereenkomst opzeggen. U moet dan wel een transitievergoeding betalen.

Financiële problemen bedrijf groter door transitievergoeding

Een werkgever vraag niet voor niets een ontslagvergunning aan wegens bedrijfseconomische redenen. Vaak is de reden, dat het financieel niet goed gaat met het bedrijf. Afhankelijk van het aantal werknemers dat de werkgever wil ontslaan en hoe lang deze werknemers in dienst zijn, kan het totale bedrag dat aan transitievergoedingen worden betaald behoorlijk in de papieren lopen. En daardoor kunnen de financiële problemen nog groter worden. Zeker voor werkgevers in het MKB, die vaak minder financiële reserves hebben.

Uitzondering voor werkgevers in het MKB

Voor werkgevers in het MKB bevat de wet een overgangsbepaling. Een werkgever met minder dan 25 werknemers hoeft slechts een zeer beperkte transitievergoeding te bepalen. Om in aanmerking te komen voor deze overgangsregeling, moet de werkgever wel aan een aantal strikte eisen voldoen.

Laat u adviseren

Wilt u weten of u een transitievergoeding moet betalen, als u werknemers wegens bedrijfseconomische redenen wilt ontslaan. En hoe hoog deze vergoeding dan is. Neem voor al uw vragen over ontslag wegens bedrijfseconomische redenen en de transitievergoeding vrijblijvend contact met ons op en leg uw vraag voor aan één van onze juristen.

 

Vraag over transitievergoedingen?

Heeft u een vraag over transitievergoedingen, ontslag of arbeidsrecht? Praat dan eens vrijblijvend met één van onze juristen. Dat kan op werkdagen van 08:00 tot 18:00 uur via telefoonnummer 088-777 10 10. Liever online? Laat uw gegevens achter en ontvang binnen één werkdag een antwoord.
  • Geaccepteerde bestandstypen: pdf, doc, docx.

Klantbeoordelingen

3. Bedankt voor jullie hulp bij de afwikkeling van het ontslag. Dankzij jullie is er een juiste beeindigingsovereenkomst opgesteld en is er eeen passende ontslagvergoeding vastgesteld. Heel erg bedankt!

 
Marc

4. Ik ben erg goed geholpen, kon altijd met mijn vragen terecht. Er werd begripvol geluisterd en ik kreeg passend advies.

 
Bianca Dudink

5. Bedankt voor jullie hulp bij de afwikkeling van het ontslag. Dankzij jullie is er een juiste beeindigingsovereenkomst opgesteld en is er een passende ontslagvergoeding vastgesteld. Heel erg bedankt!

 
Mala Nohar
 
feedback company