Transitie-vergoeding.org

Transitievergoeding & Ontslagvergoeding

 
 

Ontslag wegens verstoorde arbeidsrelatie

Meestal vloeit een verstoorde arbeidsrelatie voort uit een botsing van karakters tussen de werknemer en zijn leidinggevende of collega. Ook kan het zijn dat er een verschil van mening bestaat over de wijze waarop het werk moet worden uitgevoerd, of over beleidsbeslissingen binnen het bedrijf.

Transitievergoeding bij verstoorde arbeidsrelatie / arbeidsconflict

U heeft als werkgever de verplichting om een conflict op de werkvloer op te lossen. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld een mediator in te schakelen of de betreffende werknemer (voor zover mogelijk) te herplaatsen. Blijft het conflict en/of de verstoorde arbeidsrelatie ondanks uw inspanningen bestaan dan heeft u meestal voldoende redenen om uw werknemer te ontslaan.

Geen transitievergoeding bij ernstig verwijtbaar handelen werknemer

Als de arbeidsrelatie verstoord is door ernstig verwijtbaar handelen of nalaten van de werknemer, dan is er geen transitievergoeding verschuldigd. Denk hierbij aan de situatie dat de werknemer een collega seksueel heeft geïntimideerd. In zulke situaties zal er vaak ook sprake zijn van de – aparte – ontslaggrond verwijtbaar handelen of nalaten.

Aanvullende (billijke) vergoeding bij ernstig verwijtbaar handelen werkgever

Het is ook mogelijk, dat de arbeidsrelatie is verstoord door ernstig verwijtbaar handelen of nalaten van de werkgever. Bijvoorbeeld omdat de werkgever heeft gediscrimineerd. Of omdat de werkgever zonder gegronde reden tot ontslag wil overgaan, en daarbij op een onbehoorlijke manier richting werknemer opereert.

Als de werkgever zich dusdanig laakbaar gedraagt, dat er sprake is van ernstig verwijtbaar handelen en kan de kantonrechter naast de transitievergoeding nog een billijke vergoeding toekennen.

Laat u adviseren

Wilt u weten, of hoe het in uw geval zit met de transitievergoeding bij een arbeidsconflict?  Neem voor al uw vragen over ontslag en de transitievergoeding vrijblijvend contact met ons op en leg uw vraag voor aan één van onze juristen.

 

Vraag over transitievergoedingen?

Heeft u een vraag over transitievergoedingen, ontslag of arbeidsrecht? Praat dan eens vrijblijvend met één van onze juristen. Dat kan op werkdagen van 08:00 tot 18:00 uur via telefoonnummer 088-777 10 10. Liever online? Laat uw gegevens achter en ontvang binnen één werkdag een antwoord.
  • Geaccepteerde bestandstypen: pdf, doc, docx.

Klantbeoordelingen

3. Bedankt voor jullie hulp bij de afwikkeling van het ontslag. Dankzij jullie is er een juiste beeindigingsovereenkomst opgesteld en is er eeen passende ontslagvergoeding vastgesteld. Heel erg bedankt!

 
Marc

4. Ik ben erg goed geholpen, kon altijd met mijn vragen terecht. Er werd begripvol geluisterd en ik kreeg passend advies.

 
Bianca Dudink

5. Bedankt voor jullie hulp bij de afwikkeling van het ontslag. Dankzij jullie is er een juiste beeindigingsovereenkomst opgesteld en is er een passende ontslagvergoeding vastgesteld. Heel erg bedankt!

 
Mala Nohar
 
feedback company