Transitie-vergoeding.org

Transitievergoeding & Ontslagvergoeding

 
 

Ontslag wegens disfunctioneren

Aantonen
U zult moeten aantonen dat uw werknemer niet goed functioneert. Meestal blijkt disfunctioneren uit verslagen van beoordelings- en/of functioneringsgesprekken of uit waarschuwingen. Als gevolg van de nieuwe wetgeving (Wet Werk en Zekerheid – WWZ) zullen rechters nog meer dan voorheen strenge eisen stellen aan de inhoud van het personeelsdossier.

Bij disfunctioneren in principe altijd transitievergoeding
Als de kantonrechter vindt dat u voldoende heeft aangetoond, dat de werknemer niet goed functioneert, moet u een transitievergoeding betalen. Dat kan voor u als werkgever soms onrechtvaardig overkomen, als de werknemer aantoonbaar èn ernstig heeft gedisfunctioneerd. Alleen als er sprake is van ernstig verwijtbaar handelen of nalaten van de werknemer, hoeft u geen transitievergoeding te betalen. Daar zal bij disfunctioneren niet snel sprake van zijn. Ernstig verwijtbaar handelen of nalaten is namelijk een aparte ontslaggrond.

Let op!
Wilt u daadwerkelijk uw werknemer ontslaan? Dan is het van belang dat u beschikt over een goed opgebouwd personeelsdossier. De volgende stap is om het dossier te laten toetsen door een arbeidsrechtjurist. De ervaren arbeidsrechtjuristen van het Juridisch Centrum kunnen u adviseren welke strategie u het beste kunt volgen.

 

Vraag over transitievergoedingen?

Heeft u een vraag over transitievergoedingen, ontslag of arbeidsrecht? Praat dan eens vrijblijvend met één van onze juristen. Dat kan op werkdagen van 08:00 tot 18:00 uur via telefoonnummer 088-777 10 10. Liever online? Laat uw gegevens achter en ontvang binnen één werkdag een antwoord.
  • Geaccepteerde bestandstypen: pdf, doc, docx.

Klantbeoordelingen

1. Bedankt voor jullie hulp bij de afwikkeling van het ontslag. Dankzij jullie is er een juiste beeindigingsovereenkomst opgesteld en is er eeen passende ontslagvergoeding vastgesteld. Heel erg bedankt!

 
Elly

5. Bedankt voor jullie hulp bij de afwikkeling van het ontslag. Dankzij jullie is er een juiste beeindigingsovereenkomst opgesteld en is er een passende ontslagvergoeding vastgesteld. Heel erg bedankt!

 
Mala Nohar

3. Bedankt voor jullie hulp bij de afwikkeling van het ontslag. Dankzij jullie is er een juiste beeindigingsovereenkomst opgesteld en is er eeen passende ontslagvergoeding vastgesteld. Heel erg bedankt!

 
Marc
 
feedback company