Transitie-vergoeding.org

Transitievergoeding & Ontslagvergoeding

 
 

Verrekenen van kosten met transitievergoeding

Een werkgever kan twee soorten kosten verrekenen met de transitievergoeding: transitiekosten en de inzetbaarheidskosten. Transitiekosten zijn kosten voor de overgang (transitie) van-werk-naar-werk. Het gaat hier dus om kosten die verband houden met het einde van het dienstverband. Voorbeelden hiervan zijn kosten voor outplacement of eventuele omscholing.

Inzetbaarheidskosten daarentegen staan los van het einde van het dienstverband, en van de functie van werknemer.  Een voorbeeld hiervan is een cursus persoonlijke ontwikkeling.

Het verrekenen van transitie- en/of inzetbaarheidskosten kan er dus voor zorgen dat de transitievergoeding lager uitvalt. Voor verrekening van deze kosten gelden wel strenge regels.

Laat u adviseren

Wilt u weten of transitiekosten en inzetbaarheidskosten in uw geval kunnen worden verrekend met de transitievergoeding? Neem voor al uw vragen over de transitievergoeding vrijblijvend contact met ons op en leg uw vraag voor aan één van onze juristen.

 

Vraag over transitievergoedingen?

Heeft u een vraag over transitievergoedingen, ontslag of arbeidsrecht? Praat dan eens vrijblijvend met één van onze juristen. Dat kan op werkdagen van 08:00 tot 18:00 uur via telefoonnummer 088-777 10 10. Liever online? Laat uw gegevens achter en ontvang binnen één werkdag een antwoord.
  • Geaccepteerde bestandstypen: pdf, doc, docx.

Klantbeoordelingen

4. Ik ben erg goed geholpen, kon altijd met mijn vragen terecht. Er werd begripvol geluisterd en ik kreeg passend advies.

 
Bianca Dudink

1. Bedankt voor jullie hulp bij de afwikkeling van het ontslag. Dankzij jullie is er een juiste beeindigingsovereenkomst opgesteld en is er eeen passende ontslagvergoeding vastgesteld. Heel erg bedankt!

 
Elly

3. Bedankt voor jullie hulp bij de afwikkeling van het ontslag. Dankzij jullie is er een juiste beeindigingsovereenkomst opgesteld en is er eeen passende ontslagvergoeding vastgesteld. Heel erg bedankt!

 
Marc
 
feedback company