Transitie-vergoeding.org

Transitievergoeding & Ontslagvergoeding

 
 

Beëindigings- of vaststellingsovereenkomst

Onderling afspraken maken over ontslag
Wilt u de arbeidsovereenkomst met uw werknemer beëindigen? Vaak doet u er verstandig aan om dit op een nette en zakelijke manier met uw werknemer op te lossen. U probeert dan een schikking te treffen. In overleg met uw werknemer maakt u afspraken over de ontslagvoorwaarden. Die afspraken moeten dan worden vastgelegd in een zogenaamde beëindigingsovereenkomst, ook wel vaststellingsovereenkomst, genoemd.

Afspraken
Voordat u de afspraken op papier zet, zal er eerst met uw werknemer onderhandeld moeten worden over de ontslagvoorwaarden. Zodra u overeenstemming heeft bereikt worden de belangrijkste afspraken over de beëindiging van het dienstverband in de beëindigings- of vaststellingsovereenkomst opgenomen. Dit betreft:

Bij een beëindigingsovereenkomst gaat het dus over veel meer dan alleen de transitievergoeding. Dat is ook het grote voordeel van het sluiten van een beëindigingsovereenkomst.

Hulp bij onderhandelingen
U kunt de afspraken in de overeenkomst met uw werknemer maar één keer maken. Goed juridisch advies en het inschakelen van een scherpe onderhandelaar zijn daarom van groot belang. De ervaren arbeidsrechtjuristen van het Juridisch Centrum geven u advies en onderhandelen voor u met uw werknemer over het ontslag.

Let op!
Na het ondertekenen van een beëindigings- of vaststellingsovereenkomst, mag de werknemer afhankelijk van de situatie binnen twee of drie weken de overeenkomst ontbinden. Wij kunnen bij het opstellen van de overeenkomst het risico dat de werknemer zich op ontbinding beroept zo veel mogelijk beperken.

 

Vraag over transitievergoedingen?

Heeft u een vraag over transitievergoedingen, ontslag of arbeidsrecht? Praat dan eens vrijblijvend met één van onze juristen. Dat kan op werkdagen van 08:00 tot 18:00 uur via telefoonnummer 088-777 10 10. Liever online? Laat uw gegevens achter en ontvang binnen één werkdag een antwoord.
  • Geaccepteerde bestandstypen: pdf, doc, docx.

Klantbeoordelingen

3. Bedankt voor jullie hulp bij de afwikkeling van het ontslag. Dankzij jullie is er een juiste beeindigingsovereenkomst opgesteld en is er eeen passende ontslagvergoeding vastgesteld. Heel erg bedankt!

 
Marc

1. Bedankt voor jullie hulp bij de afwikkeling van het ontslag. Dankzij jullie is er een juiste beeindigingsovereenkomst opgesteld en is er eeen passende ontslagvergoeding vastgesteld. Heel erg bedankt!

 
Elly

2. Contact was duidelijk en werd snel gehandeld. Wel even wennen dat het contact alleen over de mail en telefoon gaat, maar ik kon het later rustig loslaten. De zaak is netjes afgehandeld.

 
Marieke
 
feedback company