Transitie-vergoeding.org

Transitievergoeding & Ontslagvergoeding

 
 

Geen transitievergoeding bij ontslag op staande voet

Als een werknemer zich zeer ernstig heeft misdragen, kunt u hem of haar op staande voet ontslaan. Bij ontslag op staande voet, hoeft u de werknemer geen transitievergoeding te betalen. In tegendeel, de werknemer is dan een vergoeding aan u verschuldigd.

Wees voorzichtig met ontslag op staande voet

Als een werknemer zich verwijtbaar heeft gedragen, lijkt een ontslag op staande voet een logische optie. U hoeft dan per direct geen loon meer te betalen, en u bent ook geen transitievergoeding verschuldigd. Maar pas op. Een ontslag op staande voet wordt door de rechter heel streng getoetst. Er wordt getoetst op de volgende punten:

  • Is de aangevoerde ontslagreden voldoende voor ontslag op staande voet;
  • Kan de werkgever het wel bewijzen;
  • Voldoet de ontslagbrief aan de eisen;
  • Is het ontslag wel snel genoeg (onverwijld) gegeven.

Als de rechter vindt, dat u de werknemer ten onrechte op staande voet hebt ontslagen, heeft dat behoorlijke financiële gevolgen. U moet dan alsnog het loon door betalen. Als u de werknemer nog steeds wil ontslaan of de werknemer wil niet meer met u verder, dan moet u alsnog de transitievergoeding betalen. En daar bovenop moet u waarschijnlijk ook nog een billijke vergoeding betalen. Het onterecht geven van een ontslag op staande voet, wordt namelijk gezien als ernstig verwijtbaar handelen aan de kant van de werkgever.

Laat u adviseren

Wilt u weten, of u uw werknemer op staande voet kunt ontslaan? En wat daar de gevolgen van kunnen zijn? Neem voor al uw vragen over ontslag en de transitievergoeding vrijblijvend contact met ons op en leg uw vraag voor aan één van onze juristen.

 

Vraag over transitievergoedingen?

Heeft u een vraag over transitievergoedingen, ontslag of arbeidsrecht? Praat dan eens vrijblijvend met één van onze juristen. Dat kan op werkdagen van 08:00 tot 18:00 uur via telefoonnummer 088-777 10 10. Liever online? Laat uw gegevens achter en ontvang binnen één werkdag een antwoord.
  • Geaccepteerde bestandstypen: pdf, doc, docx.

Klantbeoordelingen

3. Bedankt voor jullie hulp bij de afwikkeling van het ontslag. Dankzij jullie is er een juiste beeindigingsovereenkomst opgesteld en is er eeen passende ontslagvergoeding vastgesteld. Heel erg bedankt!

 
Marc

2. Contact was duidelijk en werd snel gehandeld. Wel even wennen dat het contact alleen over de mail en telefoon gaat, maar ik kon het later rustig loslaten. De zaak is netjes afgehandeld.

 
Marieke

1. Bedankt voor jullie hulp bij de afwikkeling van het ontslag. Dankzij jullie is er een juiste beeindigingsovereenkomst opgesteld en is er eeen passende ontslagvergoeding vastgesteld. Heel erg bedankt!

 
Elly
 
feedback company