Transitie-vergoeding.org

Transitievergoeding & Ontslagvergoeding

 
 

Voor werkgevers

Transitievergoeding bij ontslag

Als werkgever weet u het waarschijnlijk als geen ander: personeel is kostbaar. Mensen in dienst nemen kost geld… en mensen ontslaan ook. Niet leuk, maar toch kan het soms niet anders. Bijvoorbeeld omdat uw medewerker niet functioneert, omdat iemand langdurig ziek is of omdat bedrijfseconomische redenen u dwingen tot een ontslagronde. Met welke transitievergoedingen en andere onkosten moet u rekening houden? En wat is nog meer belangrijk om te weten bij een ontslagprocedure? Lees de tips en uitleg.

Ontslagrecht strenger en strenger

Met de komst van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) per 1 juli is het ontslagrecht in Nederland in sommige opzichten een stuk strenger en uitgebreider geworden. Zonder een goed dossier kan dit voor werkgevers nadelig uitpakken.

Het UWV toetst ontslag om bedrijfseconomische redenen steeds scherper. En vooral de kantonrechter zal bij een ontslagprocedure vanwege disfunctioneren niet zondermeer een contract ontbinden. Vakkundig juridisch advies en een volledig ontslagdossier zijn daardoor belangrijker dan ooit. Zorg dat u dit voor elkaar heeft voordat u een ontslagprocedure in gang zet of de werknemer een beëindigingsvoorstel doet.

Altijd een transitievergoeding bij ontslag?

Als werkgever bent u in beginsel verplicht om een transitievergoeding bij ontslag te betalen als een medewerker al meer dan twee jaar in dienst is. En als hij of zij gemiddeld meer dan 12 uur per week voor u heeft gewerkt.
Er zijn uitzonderingen. Bijvoorbeeld als het ontslag het gevolg is van ernstig verwijtbaar handelen van de werknemer. Een rechter moet hierover een oordeel vellen.

Transitievergoeding bij ontslag berekenen

Wilt u een medewerker ontslaan en weten voor welke kosten u straks komt te staan? Bereken dan direct de transitievergoeding waarop uw medewerker recht heeft. Hiermee krijgt u een globale indruk van de transitievergoeding die u kunt verwachten. Maakt uw medewerker wellicht ook nog aanspraak op andere, aanvullende vergoedingen bovenop de transitievergoeding bij ontslag? Bijvoorbeeld de billijke vergoeding? Houd dan ook daarmee rekening bij uw berekening.

Gratis juridisch advies

Weten of u verplicht bent om een transitievergoeding te betalen? Ieder ontslag is uniek en daarom is advies op maat vrijwel altijd nodig. U kunt telefonisch contact opnemen met Het Juridisch Centrum voor een gratis 1e advies. U krijgt dan direct een ervaren arbeidsrechtjurist aan de lijn. Bel ons via 088–777 10 10. Of leg uw vraag online voor.Stuur dan een e-mail aan info@juridischcentrum.com.

 

Vraag over transitievergoedingen?

Heeft u een vraag over transitievergoedingen, ontslag of arbeidsrecht? Praat dan eens vrijblijvend met één van onze juristen. Dat kan op werkdagen van 08:00 tot 18:00 uur via telefoonnummer 088-777 10 10. Liever online? Laat uw gegevens achter en ontvang binnen één werkdag een antwoord.
  • Geaccepteerde bestandstypen: pdf, doc, docx.

Klantbeoordelingen

3. Bedankt voor jullie hulp bij de afwikkeling van het ontslag. Dankzij jullie is er een juiste beeindigingsovereenkomst opgesteld en is er eeen passende ontslagvergoeding vastgesteld. Heel erg bedankt!

 
Marc

4. Ik ben erg goed geholpen, kon altijd met mijn vragen terecht. Er werd begripvol geluisterd en ik kreeg passend advies.

 
Bianca Dudink

2. Contact was duidelijk en werd snel gehandeld. Wel even wennen dat het contact alleen over de mail en telefoon gaat, maar ik kon het later rustig loslaten. De zaak is netjes afgehandeld.

 
Marieke
 
feedback company