Transitie-vergoeding.org

Transitievergoeding & Ontslagvergoeding

 
 

Transitievergoeding bij ontslag wegens bedrijfseconomische redenen

Als u wordt ontslagen wegens een reorganisatie, hebt u bijna altijd recht op een transitievergoeding. Ook als het financieel slecht gaat met het bedrijf.

Kijk uit met het tekenen van een vaststellingsovereenkomst

Als de werkgever u wil ontslaan wegens een reorganisatie, legt de werkgever u vaak een beëindigings- of vaststellingsovereenkomst voor. Kijk uit met het tekenen van zo’n overeenkomst. Soms staat er geen transitievergoeding in, of soms een te lage transitievergoeding. Voor werkgevers in het MKB bevat de namelijk een overgangsbepaling. Een werkgever met minder dan 25 werknemers hoeft bij een slechte financiële positie maar een zeer beperkte transitievergoeding te bepalen. Vaak doet een werkgever ten onrechte een beroep op deze bepaling. Om in aanmerking te komen voor deze overgangsregeling, moet de werkgever namelijk aan een aantal strikte eisen voldoen.

Laat u adviseren

Wilt u weten of u aanspraak kan maken bij ontslag wegens een reorganisatie? Neem voor al uw vragen over ontslag wegens bedrijfseconomische redenen en de transitievergoeding vrijblijvend contact met ons op en leg uw vraag voor aan één van onze juristen.

 

Vraag over transitievergoedingen?

Heeft u een vraag over transitievergoedingen, ontslag of arbeidsrecht? Praat dan eens vrijblijvend met één van onze juristen. Dat kan op werkdagen van 08:00 tot 18:00 uur via telefoonnummer 088-777 10 10. Liever online? Laat uw gegevens achter en ontvang binnen één werkdag een antwoord.
  • Geaccepteerde bestandstypen: pdf, doc, docx.

Klantbeoordelingen

5. Bedankt voor jullie hulp bij de afwikkeling van het ontslag. Dankzij jullie is er een juiste beeindigingsovereenkomst opgesteld en is er een passende ontslagvergoeding vastgesteld. Heel erg bedankt!

 
Mala Nohar

4. Ik ben erg goed geholpen, kon altijd met mijn vragen terecht. Er werd begripvol geluisterd en ik kreeg passend advies.

 
Bianca Dudink

2. Contact was duidelijk en werd snel gehandeld. Wel even wennen dat het contact alleen over de mail en telefoon gaat, maar ik kon het later rustig loslaten. De zaak is netjes afgehandeld.

 
Marieke
 
feedback company