Transitie-vergoeding.org

Transitievergoeding & Ontslagvergoeding

 
 

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over de transitievergoeding.

Als een werkgever ontslag aanvraagt bij UWV of de kantonrechter en de werkgever krijgt toestemming voor het ontslag, dan krijgt u in beginsel de transitievergoeding toegekend. De praktijk wijst uit dat werkgevers de ontslagaanvraag liever voorkomen en proberen doormiddel van een ontslag met wederzijds goedvinden afspraken te maken over uw ontslag. Dus ook over de ontslagvergoeding. De hoogte van die vergoeding hangt af van de persoonlijke omstandigheden. Neemt u vrijblijvend contact met ons op om de hoogte van uw vergoeding te bepalen.

Vaak denken werknemers dat op het moment dat de werkgever kenbaar maakt het dienstverband te willen beëindigen, dat het ontslag een feit is. Dit is onjuist. Een werkgever heeft namelijk toestemming nodig van UWV, van de kantonrechter of de instemming van een werknemer nodig om het dienstverband te kunnen beëindigen. In het geval van UWV of de kantonrechter wordt de werknemer voortijdig door de desbetreffende instantie ingelicht en is er gelegenheid om verweer voeren. Komt het ontslag als een complete verrassing, dan is de kans groot dat de werkgever zal proberen de werknemer te laten instemmen met het ontslag. Ga in een dergelijke situatie nergens mee akkoord en laat u vrijblijvend adviseren door onze juristen.

In principe heeft u alleen recht op een vergoeding als de werkgever u wilt ontslaan. In sommige gevallen is het echter alsnog mogelijk om tot een ontslagvergoeding te komen. De hoogte van die vergoeding hangt af van de persoonlijke omstandigheden. Neemt u vrijblijvend contact met ons op om de hoogte van uw vergoeding te bepalen.

Als uw werkgever failliet wordt verklaard, dan zal er geen geld zijn voor een transitievergoeding.

 

Vraag over transitievergoedingen?

Heeft u een vraag over transitievergoedingen, ontslag of arbeidsrecht? Praat dan eens vrijblijvend met één van onze juristen. Dat kan op werkdagen van 08:00 tot 18:00 uur via telefoonnummer 088-777 10 10. Liever online? Laat uw gegevens achter en ontvang binnen één werkdag een antwoord.
  • Geaccepteerde bestandstypen: pdf, doc, docx.

Klantbeoordelingen

2. Contact was duidelijk en werd snel gehandeld. Wel even wennen dat het contact alleen over de mail en telefoon gaat, maar ik kon het later rustig loslaten. De zaak is netjes afgehandeld.

 
Marieke

3. Bedankt voor jullie hulp bij de afwikkeling van het ontslag. Dankzij jullie is er een juiste beeindigingsovereenkomst opgesteld en is er eeen passende ontslagvergoeding vastgesteld. Heel erg bedankt!

 
Marc

4. Ik ben erg goed geholpen, kon altijd met mijn vragen terecht. Er werd begripvol geluisterd en ik kreeg passend advies.

 
Bianca Dudink
 
feedback company