Transitie-vergoeding.org

Transitievergoeding & Ontslagvergoeding

 
 

Hoogte transitievergoeding

Hoogte transitievergoeding

Een van de maatregelen van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) is de transitievergoeding; een bedrag waarop veel medewerkers recht hebben bij een eventueel ontslag. Logischerwijs zien de medewerkers deze vergoeding het liefst zo hoog mogelijk, terwijl werkgevers niet graag voor onnodige kosten komen te staan. Wat is de hoogte van een transitievergoeding? Hoe wordt die berekend? Het Juridisch Centrum legt het u graag uit.

Wat is de hoogte van een transitievergoeding?

De hoogte van een transitievergoeding wordt bepaald op basis van het aantal dienstjaren en de leeftijd van een medewerker.

Minder dan 10 jaar in dienst:

Per gewerkt jaar heeft de medewerker recht op een derde maandsalaris.

Meer dan 10 jaar in dienst:

Per gewerkt jaar heeft de medewerker recht op een half maandsalaris.

Maximum:
De maximale hoogte van een transitievergoeding bedraagt € 76.000. Of een jaarsalaris bij een hoger inkomen dan € 76.000.

Transitievergoeding berekenen

Bent u een werkgever en wilt u weten voor welke kosten u komt te staan bij een ontslagprocedure? Of bent u werknemer en wilt u weten op welk bedrag u recht heeft als u wordt ontslagen? Gebruik dan de tool van Het Juridisch Centrum. Met deze rekenmodule krijgt u een globale indruk van de transitievergoeding die u kunt verwachten. Natuurlijk zijn er vaak uitzonderingen of persoonlijke omstandigheden die de hoogte van de transitievergoeding beïnvloeden. Of de werkgever en werknemer maken samen andere afspraken. Een arbeidsjurist kan hierover adviseren.

Let op! Vanaf 1 januari 2020 treedt de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in werking. Vanaf dat moment wordt de transitievergoeding op een nieuwe manier berekend.

Hogere transitievergoeding 50+

Voor medewerkers die 50 jaar of ouder zijn op het moment van ontslag, geldt tijdelijk een hogere vergoeding. Deze regeling loopt tot 1-1-2020. Vanaf de 50e verjaardag wordt een half maandsalaris per half jaar uitgekeerd voor medewerkers die langer dan 10 jaar in dienst zijn.

Transitievergoeding bij slapend dienstverband

Door de uitspraak van de Hoge Raad op 8 november 2019 kunt u als zieke werknemer nu afdwingen dat uw werkgever het slapend dienstverband beëindigt en u de transitievergoeding betaalt. Als werkgever kunt u voor het betalen van de transitievergoeding compensatie aanvragen bij het UWV.

Gratis juridisch consult

Op de pagina wanneer transitievergoeding leest u alles over voorwaarden en uitzonderingen. Persoonlijk advies over de hoogte van transitievergoedingen? Neem contact op met Het Juridisch Centrum voor een gratis eerste consult. Bel ons via 088–777 10 10 of leg uw vraag online voor.

 

Vraag over transitievergoedingen?

Heeft u een vraag over transitievergoedingen, ontslag of arbeidsrecht? Praat dan eens vrijblijvend met één van onze juristen. Dat kan op werkdagen van 08:00 tot 18:00 uur via telefoonnummer 088-777 10 10. Liever online? Laat uw gegevens achter en ontvang binnen één werkdag een antwoord.
  • Geaccepteerde bestandstypen: pdf, doc, docx.

Klantbeoordelingen

5. Bedankt voor jullie hulp bij de afwikkeling van het ontslag. Dankzij jullie is er een juiste beeindigingsovereenkomst opgesteld en is er een passende ontslagvergoeding vastgesteld. Heel erg bedankt!

 
Mala Nohar

1. Bedankt voor jullie hulp bij de afwikkeling van het ontslag. Dankzij jullie is er een juiste beeindigingsovereenkomst opgesteld en is er eeen passende ontslagvergoeding vastgesteld. Heel erg bedankt!

 
Elly

4. Ik ben erg goed geholpen, kon altijd met mijn vragen terecht. Er werd begripvol geluisterd en ik kreeg passend advies.

 
Bianca Dudink
 
feedback company