Transitie-vergoeding.org

Transitievergoeding & Ontslagvergoeding

 
 

Transitievergoeding bij ontslag na twee jaar ziekte

Transitievergoeding bij ziekte

Is een van uw werknemers langer dan twee jaar ziek? Dan kunt u een ontslagvergunning aanvragen en het contract beëindigen. Let op: alleen als het UWV van mening is dat u voldoende heeft gedaan aan re-integratie. Na het ontslag bent u de medewerker in kwestie een transitievergoeding verschuldigd. Hoeveel precies en wat uw rechten en plichten zijn? Daarover vertellen we u hieronder meer.

Ontslag na twee jaar ziekte

Veel werkgevers vinden het onrechtvaardig dat ze na twee jaar ziekte ook nog eens een transitievergoeding moeten betalen. Begrijpelijk, want het loon moet ook al twee jaar lang worden doorbetaald. In ieder geval 70% en soms meer. En dan komen er nog allerlei kosten bovenop voor de re-integratie. Denk aan het inschakelen van een Arbodienst, een re-integratiebureau, et cetera. Toch is de transitievergoeding bij ziekte en andere ontslaggronden sinds 2015 ook verplicht. Weinig aan te doen, maar wel het beste van te maken door u goed te laten informeren.

Transitievergoeding alleen bij ontslag

Als werkgever hoeft u een transitievergoeding alleen te betalen bij ontslag. U kunt er dus ook voor kiezen om de werknemer niet te ontslaan. Na twee jaar ziekte bent u niet langer verplicht het loon door te betalen. U kunt dan overwegen om een ‘leeg’ dienstverband te laten bestaan.

Dat heeft ook nadelen. Zo kan de werknemer bijvoorbeeld na verloop van tijd besluiten weer te willen werken en dan heeft u verplichtingen. Een transitievergoeding bij ziekte is een eenmalige kostenpost, maar daarna zit u nergens meer aan vast. De beste keuze verschilt per situatie.

Gratis advies transitievergoeding bij ontslag

Wilt u weten wat de beste optie voor uw bedrijf is als een werknemer langer dan twee jaar ziek is? Neem voor al uw vragen over re-integratie, ontslag en de transitievergoeding bij ziekte vrijblijvend contact met ons op. Bel 088–777 10 10 of leg uw vraag digitaal voor aan één van onze arbeidsjuristen.

 

Vraag over transitievergoedingen?

Heeft u een vraag over transitievergoedingen, ontslag of arbeidsrecht? Praat dan eens vrijblijvend met één van onze juristen. Dat kan op werkdagen van 08:00 tot 18:00 uur via telefoonnummer 088-777 10 10. Liever online? Laat uw gegevens achter en ontvang binnen één werkdag een antwoord.
  • Geaccepteerde bestandstypen: pdf, doc, docx.

Klantbeoordelingen

4. Ik ben erg goed geholpen, kon altijd met mijn vragen terecht. Er werd begripvol geluisterd en ik kreeg passend advies.

 
Bianca Dudink

1. Bedankt voor jullie hulp bij de afwikkeling van het ontslag. Dankzij jullie is er een juiste beeindigingsovereenkomst opgesteld en is er eeen passende ontslagvergoeding vastgesteld. Heel erg bedankt!

 
Elly

3. Bedankt voor jullie hulp bij de afwikkeling van het ontslag. Dankzij jullie is er een juiste beeindigingsovereenkomst opgesteld en is er eeen passende ontslagvergoeding vastgesteld. Heel erg bedankt!

 
Marc
 
feedback company