Transitie-vergoeding.org

Transitievergoeding & Ontslagvergoeding

 
 

Cao regeling in plaats van transitievergoeding

Er bestaat geen recht op een transitievergoeding, als er in een cao een gelijkwaardige voorziening is opgenomen, gericht op het voorkomen van de werkloosheid of het bekorten van de periode van werkloosheid.

Bij zo’n gelijkwaardige voorziening moet u denken aan een werk-naar-werk traject dat in een CAO is opgenomen. Zo’n traject houdt meestal in dat de werknemer gedurende een bepaalde periode door een mobiliteitscentrum of outplacementbureau wordt begeleid. De werkgever betaalt dan de kosten van deze begeleiding. Ook worden soms opleidingskosten vergoed, en wordt de werknemer vrijgesteld van werk om zich helemaal te kunnen richten op het werk-naar-werktraject. De totale kosten van het mobiliteitscentrum / opleiding / vrijstelling van werk moeten dan gelijkwaardig zijn aan de hoogte van de transitievergoeding.

 

Vraag over transitievergoedingen?

Heeft u een vraag over transitievergoedingen, ontslag of arbeidsrecht? Praat dan eens vrijblijvend met één van onze juristen. Dat kan op werkdagen van 08:00 tot 18:00 uur via telefoonnummer 088-777 10 10. Liever online? Laat uw gegevens achter en ontvang binnen één werkdag een antwoord.
  • Geaccepteerde bestandstypen: pdf, doc, docx.

Klantbeoordelingen

4. Ik ben erg goed geholpen, kon altijd met mijn vragen terecht. Er werd begripvol geluisterd en ik kreeg passend advies.

 
Bianca Dudink

1. Bedankt voor jullie hulp bij de afwikkeling van het ontslag. Dankzij jullie is er een juiste beeindigingsovereenkomst opgesteld en is er eeen passende ontslagvergoeding vastgesteld. Heel erg bedankt!

 
Elly

5. Bedankt voor jullie hulp bij de afwikkeling van het ontslag. Dankzij jullie is er een juiste beeindigingsovereenkomst opgesteld en is er een passende ontslagvergoeding vastgesteld. Heel erg bedankt!

 
Mala Nohar
 
feedback company